Boka hudläkare med vår guide, vi ringer Dig

FULLBOKAT TILL SOMMAREN PÅ EGENREMISS. VÄLKOMMEN VIA REMISS FRÅN HUSLÄKARE

Vi har så mycket remisser att vi måste hänvisa till remiss från läkare. Om du varit patient tidigare så vänligen ring oss. Om du inte varit hos oss tidigare, vänligen fråga din husläkare om remiss.

Vanliga frågor om bokning

Ring oss på 08 550 035 70 och boka tid. Uppge att det gäller återbesök. OBS! Återbesök får bara enligt landstingsregler bokas för samma problem eller som överenskommits tidigare med läkare.
Nej. En mängd sekretessregler förhindrar våra möjligheter till att kommunicera via e-post, detta oavsett om vi får ditt godkännande till e-post. Endast allmänna frågor, där person/individ inte kan identifieras får hanteras via epost
Avbokningar kan göras till telefon 08 550 035 70 dygnet runt, välj ”avbokning” i växeln och tala in tydligt meddelande. Berätta också om du önskar ny tid. Om det önskas så kommer vi att försöka hitta ny tid åt Dig och skickar eller ringer Dig om ny tid så snart vi kan. OBS! Besök som avbokas mindre än 24h innan bokad tid faktureras avgift.
Recept ges för läkemedelsbehandling av sjukdom och behandlingar måste utvärderas. Receptförnyelser görs därför endast efter läkarbedömning. Läkarbedömning görs endast vid bokat besök. Vänligen ring oss och boka återbesökstid.
All bedömning och rådgivning sker via besök. Hudsjukdomar måste bedömas hur de ser ut. Jämför gärna med tandläkare – tandläkare kan inte heller bedöma eller behandla utan att du kommer och sätter dig i tandläkarstolen. Ofta krävs också provtagningar av huden, vilket är mycket svårt via telefon.
Om du bokats för sjukvårdsbesök landstingsvård så gäller landstingets patientavgifter, frikort och regler. Om du bokat genom ditt försäkringsbolag gäller respektive försäkringsbolags villkor och avgifter. Om du bokat egenbetalande besök så gäller prislistan som finns på siten med dess villkor.
”Du som söker för bedömning och åtgärd av hudförändring som skulle kunna vara farlig (misstänkt malign / hudcancer) prioriteras alltid till bedömningsbesök och åtgärd före andra hudsjukdomar.”

Boknings-guide

Vi bedriver specialistsjukvård och måste pröva varje bokningsförfrågan utifrån massor av regler. Denna guid är vårt sätt att göra detta på enklast möjliga sätt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Praktisk info om egenremiss (kallas också ”egen vårdbegäran”)

 • Rätt vårdnivå

  Om ditt problem enligt praxis ska handläggas av husläkare, så är vi skyldiga att hänvisa till vårdcentral. Hoppas att du har förståelse för detta.

 • Inga personuppgifter

  Inga personuppgifter hanteras i guiden. Vi ringer dig efter ifylld guide och bokar som telefonbokning.

 • Gärna mobilnummer

  Om du ger ditt mobilnummer i guiden så kan vi skicka SMS.

 • Vi ringer inom 1 dag.

  Vi ringer vanligen inom 1 dag (kontorstid, vardagar) och försöker 1 ggr. Om vi inte lyckas nå dig, så skickar vi SMS med info så att du kan ringa tillbaks till oss för bokning istället.