En telefon och en E-post för Två mottagningar

SkinDoc finns på två mottagningar i Stockholm. SkinDoc Norra i Danderyd, SkinDoc Södra på Liljeholmstorg. Bägge har samma telefon.
Var inte rädd för att skicka fel, vi remitterar över emellan mottagningar vid behov.

Post, fax, telefon & remisser

Telefon SkinDoc norra och Södra:08-550 035 70

Post & remisser SkinDoc Norra:SkinDoc, Svärdvägen 11, 182 33 Danderyd

Post & remisser SkinDoc Södra:SkinDoc, Liljeholmstorget 7, 117 63 Stockholm

Fax Norra(vi tar gärna remisser via fax)08-550 035 79

Fax Södra(vi tar gärna remisser via fax)08-550 043 79

Vårdgivar-telefonVälj vårdgivarvalet i växeln

E-post ( ej person/patientuppgifter pga sekretess)kontakt@skindoc.se

Ekonomifrågor (fakturor, avgifter mm)ekonomi@skindoc.se

Öppettider

Alla vardagar7.45-16.00

Lunchstängt12.00-12.45

Telefontider9.00-12.00 och 13.00-14.00

Avbokning via telsvar (08-550 035 70)Alltid öppen

Besök SkinDoc Norra

Besök SkinDoc Södra

Besöksadress: Svärdvägen 11, Danderyd
Med T-bana (röda linjen, ”Mörby C”), buss (Mörby C), bil (E18) – så ligger vi lättåtkomligt och sällan mer än 10-30 min bort från Dig i Stockholmsområdet. Det är väl skyltat, vi har reception i bottenplan.

Besöksadress: Liljeholmstorget 7, plan 7, Hiss B
SkinDoc finns i samma hus som Liljeholmens Vårdcentral (”Vårdhuset”). Ingång direkt från torget eller via Liljeholmstorgs galleria. Gallerian ligger i en knutpunkt där tunnelbana, buss och tvärbanan möts. Vart du än kommer ifrån så är det alltid nära via T-bana, Tvärbanan, buss eller bil.

T-bana, bil eller buss

  • T-bana: Röda linjen, ”Mörby centrum”
  • Bil: E18 (Norrtäljevägen) avfart 179, ”Mörby”. Vi har SkinDoc-skyltar på fasadhörnet och du kan även titta efter skylten ”Danderyd Kontor” (vid infart och på byggnadens tak). Det brukar gå att hitta parkering utanför. Gratis parkering 2 timmar finns i Mörby centrum, följ skyltarna.
  • Buss: Flertal bussar stannar på hållplatsen samt bredvid Mörby centrum (Bussar 509,601,602,604,609,610,611,613,618,629)

T-bana, bil eller buss

  • T-bana: Röda linjen, ”Liljeholmen”
  • Tvärbanan: Hållplats ”Liljeholmen”
  • Buss: Flertal bussar stannar vid Liljeholmstorg/Liljeholmen.
  • Bil: Liljeholmstorg galleria (GPS-adress: Nybohovsbacken 38, Stockholm) har P-hus med 900 P-platser. Räkna med 5 min att gå till ”Vårdhuset”, hiss B, 7tr

Karta SkinDoc Norra (Danderyd)

Hitta till hudläkare SkinDoc

Karta SkinDoc Södra (Liljeholmstorg)

Vanliga frågor för bokning

Ring oss på 08 55003570 och boka tid. Uppge att det gäller återbesök. Problemet måste vara relaterat till tidigare besöksorsak för att räknas som återbesök.
All bedömning och rådgivning sker via besök. Hudsjukdomar måste bedömas hur de ser ut. Ofta krävs också provtagningar, vilket är mycket svårt via telefon.
En mängd sekretessregler begränsar våra möjligheter till att kommunicera via e-post. Endast allmänna frågor, där person inte kan identifieras får hanteras via epost.
Avbokningar kan göras till telefon 08 55003570 dygnet runt, välj ”avbokning” och tala in tydligt meddelande. Berätta också om du önskar ny tid. Om det önskas så kommer vi att försöka hitta ny tid åt Dig och skickar eller ringer Dig om ny tid så snart vi kan.

Vi bedriver specialistsjukvård på avtal med Stockholms läns landsting och skyldiga att till bokstaven följa alla deras regler. Det innebär att vi är skyldiga att hänvisa till husläkare när det är problem som av praxis ska klaras på vårdcentral. Vi måste därför alltid bedöma ditt problem innan vi får boka. Det görs via remiss för nybesök. Återbesök måste dels beröra samma typ av problem såsom tidigare, samt också vara bedömt såsom specialistsjukvårdsnivå för att vi ska få boka.

Om du bokats för sjukvårdsbesök landstingsvård så gäller landstingets patientavgifter, frikort och regler. Om du bokat genom ditt försäkringsbolag gäller respektive försäkringsbolags villkor och avgifter.

Synpunkter på vården eller avgifter?

Vi följer alltid, och enligt avtal, Stockholms läns landstings beslut för patientavgifter och övriga avgifter. Läs mer om SLLs avgifter
Om du har frågor om din faktura för patientavgifter eller annan synpunkt på betalning så kan du maila ekonomi@skindoc.se eller ringa 0855003570.
Vi vill verkligen ha nöjda patienter och blir mycket glada över att höra det på något sätt. Om du sedan också vill berätta för familj/vän, din husläkare eller annat forum så blir vi också glada.
Vi följer vårdgarantin. Den innebär för planeras specialistsjukvård:
– Besök specialist inom 30 dagar från remiss
– Behandling inom 90 dagar

Vårdgarantin förutsätter att ditt problem enligt gällande regler har bedömts och beslutats såsom godkänt för specialistläkarbokning. Vi gör alltid remissprioritering och är i många fall skyldiga att återhänvisa till vårdcentralen om ditt problem enligt praxis och regler inte är specialistsjukvårdsnivå.

Om du vill ha snabbare hjälp än vad vi har erbjudit i bokning/kallelse, vänligen i första hand ring oss 0855003570.

Du kan läsa mer om vårdgarantin på 1177.se

Har du synpunkter eller klagomål på den vård du fått av oss på SkinDoc så ska du i första hand kontakta oss och berätta om det. Vi får inte hantera personuppgifter via e-post, så vänligen ring 0855003570 eller skriv gärna brev till: SkinDoc, Svärdvägen 11, 18233 Danderyd.

Vi garanterar en personlig handläggning och svar eller dialog.

Mer information om klagomålsvägar och klagomålshantering kan du också få genom 1177.se – klicka här för mer info

Om du anser att ditt klagomål eller synpunkter inte har hanterats rätt av SkinDoc eller att du av annan anledning vill gå vidare med det så vänder du dig till Patientnämnden. Det är en opartisk instans som är fristående från sjukvården. Dem kan du även kontakta om du är osäker på hur viktigt ditt klagomål är.
Klicka här för kontaktuppgifter patientnämnden.